Kolludvej Bryglaug:Om

Fra Kolludvej Bryglaug
Spring til navigation Spring til søgning

Kollundvej Bryglaug blev oprettet i efteråret 2008 på baggrund af Klaus' ønske om at prøve kræfter med ølbrygningens ædle kunst.

Formålet er enkelt: Brygge god og velsmagende øl til eget forbrug.

På sommervejfesten foreslog Klaus sine planer for de fremmødte og en del viste interesse, men i sidste ende var det Peter og Henrik, som kom med på holdet og bryglauget var en realitet.

Det første var at deltage i et kursus med Ken Thøgersen, Hjemmebryggeren.dk på Nordre Skole. Praktisk var det kørt under AOF.

I oktober var ventetiden endelig slut og brygningen kunne begynde. Vi mødte op friske og fyldte med ønske om at komme i gang. Det viste sig ret hurtigt at ølbrygning ikke er en raketvidenskab. Så hurtigt formede ideen sig med et hjemmebryggeri på Kollundvej.

Heldigvis havde Klaus et par år forinden flyttet sit gamle køkken ned i kælderen fuldt indrettet med strøm, kogeplader, vand og afløb. Så et bryggeri var nemt at installere. Hjemmebryggeren.dk leverede et flot rustfrit sæt med det hele.

Herefter er det kun gået fremad. Vi eksperimenterer og arbejder hårdt i bryggeriet og nyder en godt frokost mens humlen koger og fylder kælderkøkkenet med damp og liflige dufte.

I skrivende stund har vi endnu ikke haft en reel fiasko, men måske nok plads til enkelte små forbedringer her og hisset. Men vi er også nærmest hysteriske med hygiejnen.